Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon (0488) 42 81 04 info@schuilingadvies.eu
Home Achtergrond en visie Contact
Pensioen voor ZZPVanaf 2015 is het mogelijk om als zzp’er deel te nemen aan een pensioenfonds. APG wordt de pensioenuitvoerder van het zzp-pensioenfonds. Dit melden de samenwerkende zzp-organisaties die binnenkort een intentieverklaring met APG tekenen over de uitvoering van het nieuwe pensioenfonds voor zzp’ers.

Het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO-ZZP) geeft aan dat er hiermee een flexibele pensioenregeling beschikbaar komt voor circa 800.000 zzp’ers. “Daarvan heeft slechts een kwart iets voor het pensioen geregeld”, aldus directeur Louise Beduwé. “We gaan er daarom vanuit dat we met dit fonds kunnen voorzien in een behoefte en hopen dat een zo groot mogelijke groep zal deelnemen.”

Zzp’ers kunnen zich vanaf nu inschrijven als belangstellende en vanaf 1 januari 2015 gaan storten, meldt een van de initiatiefnemers Maarten Post van Stichting ZZP Nederland vanochtend op BNR nieuwsradio.

Volgens ZZP Nederland omvat de regeling het volgende:
•Zzp’ers kunnen naar eigen inzicht flexibel en vrijwillig bedragen inleggen en op de zelf bepaalde pensioenleeftijd, tussen de 60 en 70 jaar, kiezen voor een pensioenuitkering met een looptijd van 10, 15 of 20 jaar;
•Zzp’ers kunnen deelnemen in een transparante en simpele regeling en indien gewenst gebruik maken van een beperkt aantal overzichtelijke keuzemogelijkheden;
•Het opgebouwde vermogen kan bij langdurige arbeidsongeschiktheid worden aangesproken;
•Het opgebouwde vermogen is niet opeisbaar voor derden en het pensioen maakt geen onderdeel uit van de vermogenstoetsen;
•Door gebruik te maken van de kracht van het collectief is dit initiatief beschikbaar tegen significant lagere kosten dan vergelijkbare individuele producten.

De samenwerkende zzp-organisaties en APG werken in de komende periode de nadere details en de manier waarop het pensioeninitiatief concreet wordt uitgevoerd, verder uit. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door ZZP-Nederland, PZO, FNV-Zelfstandigen, FNV-Zelfstandigen Bouw en Vereniging ZZP.

 

Bron: amweb << Terug
Downloads
Om onze downloads te bekijken,
Klik hier >>

Zorgverzekeringen vergelijken
Lees meer >>
 
Design & realisatie: Van Suilichem Communicatie
Home Achtergrond en Visie Diensten Actueel Contact