Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon (0488) 42 81 04 info@schuilingadvies.eu
Home Achtergrond en visie Contact
Rente starterslening ook volgend jaar aftrekbaarDe rente over nieuwe startersleningen blijft volgend jaar fiscaal aftrekbaar, zo heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) vastgelegd in een conceptbesluit. Door het afschaffen van de renteaftrek voor nieuwe hypotheken waarbij niet periodiek wordt afgelost, viel ook de starterslening in eerste instantie buiten de boot.
 
De lening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een woning en het bedrag dat de starter onder de NHG-normen maximaal kan lenen. De eerste drie jaar hoeft geen aflossing en rente te worden betaald en daarmee valt de SVn-lening niet onder de per 1 januari geldende voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek.
 Blok heeft nu besloten dat startersleningen die in 2013 worden gesloten, toch voor volledige renteaftrek in aanmerking komen, mits de Eerste en Tweede Kamer akkoord gaan met het wetsvoorstel over de herziening van de fiscale behandeling van de eigen woning. "Voorts ben ik van zins om in de eerste helft van 2013 met SVn in overleg te treden, zodat in gezamenlijkheid kan worden bezien op welke wijze een structurele oplossing voor de startersleningen van SVn na 31 december 2013 zal worden vormgegeven." Blok roept het SVn op om het loket voor de startersleningen, dat was gesloten in verband met de onzekerheid over de renteaftrek, weer te openen.

bron: assurantiemagazine<< Terug
Downloads
Om onze downloads te bekijken,
Klik hier >>

Zorgverzekeringen vergelijken
Lees meer >>
 
Design & realisatie: Van Suilichem Communicatie
Home Achtergrond en Visie Diensten Actueel Contact