Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon (0488) 42 81 04 info@schuilingadvies.eu
Home Achtergrond en visie Contact
Overgangsrecht voor KEW-omzettingHuiseigenaren kunnen nog tot 1 april volgend jaar hun kapitaalverzekering of spaarrekening ten behoeve van de aflossing van de eigenwoningschuld omzetten van box 3 naar box 1. Minister Blok (Wonen en Rijksdiensten) heeft daartoe een wijziging opgenomen in het wetsvoorstel over de fiscale behandeling van de eigen woning.
 
Omdat per 1 januari geen renteaftrek meer mogelijk is voor nieuwe hypotheken waarbij niet periodiek volgens een annuïtair schema wordt afgelost, mogen per die datum ook geen Kapitaalverzekeringen Eigen Woning (KEW) of Spaarverzekeringen Eigen Woning (SEW) meer worden gesloten. Omzetten van een vermogensopbouwproduct van box 3 naar box 1 is dan ook niet meer mogelijk. "Dat betekent dat alle aanbieders van dergelijke producten vóór 1 januari 2013 hun klantenbestand hierop moeten nalopen. Door de onzekerheid of het nieuwe kabinet het wetsvoorstel herziening fiscale behandeling eigen woning zou doorzetten, hebben veel aanbieders bijna geen stappen hieromtrent gezet", aldus Blok.
 Hij voert mede daarom een overgangsregeling in, zodat consumenten met een bestaand vermogensopbouwproduct voor de aflossing van de hypotheek nog tot 1 april de keuze kunnen maken deze in box 1 onder te brengen. Het Verbond van Verzekeraars en de OvFD wezen dinsdag nog op de mogelijke fiscaal nadelige gevolgen van de oorspronkelijke wetswijziging.

bron: assurantiemagazine<< Terug
Downloads
Om onze downloads te bekijken,
Klik hier >>

Zorgverzekeringen vergelijken
Lees meer >>
 
Design & realisatie: Van Suilichem Communicatie
Home Achtergrond en Visie Diensten Actueel Contact