Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon (0488) 42 81 04 info@schuilingadvies.eu
Home Achtergrond en visie Contact
Kamp opent pensioenregisterMinister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag de website mijnpensioenoverzicht.nlofficieel in gebruik genomen. Ook gaf de minister het startschot voor de nationale massamediale campagne die het bestaan en de inhoud van mijnpensioenoverzicht.nl bij het grote publiek bekend zal maken.

Mijnpensioenoverzicht.nl biedt voor het eerst online een helder en eenvoudig totaalbeeld van het via het werk opgebouwde pensioen en AOW. Met de site komt de pensioensector tegemoet aan de wens van de overheid dat elke Nederlander op eenvoudige wijze inzicht krijgt in zijn pensioen en AOW.

De site laat het pensioen zien dat via het werk is opgebouwd en de AOW. Ook kan men raadplegen hoeveel nabestaandenpensioen er is na overlijden. Niet te zien is wat men zelf bijvoorbeeld via een koopsompolis nog geregeld heeft. De functie van de website is puur informatief, zodat mensen met een druk op de knop weten hoe ze er voor staan. Mijnpensioenoverzicht.nl is een uitvraagsysteem en geen database. De informatie wordt tijdelijk opgehaald uit de systemen van de betreffende pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en -verzekeraars). De pensioenuitvoerders zijn dus verantwoordelijk voor de inhoud van de aangeleverde informatie. Het inloggen gebeurt met DigiD. Daarmee is de privacy gegarandeerd. Na het raadplegen worden de gegevens op de website weer gewist.

Vanaf vanavond zal de tv-spot van mijnpensioenoverzicht.nl op verschillende publieke en commerciële t Mijnpensioenoverzicht.nl is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van Stichting Pensioenregister, waarin pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank zijn vertegenwoordigd. elevisiezenders te zien zijn. De radio-spot valt vanaf eind januari te beluisteren.

bron: infinancedaily
 << Terug
Downloads
Om onze downloads te bekijken,
Klik hier >>

Zorgverzekeringen vergelijken
Lees meer >>
 
Design & realisatie: Van Suilichem Communicatie
Home Achtergrond en Visie Diensten Actueel Contact