Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon (0488) 42 81 04 info@schuilingadvies.eu
Home Achtergrond en visie Contact
Nederlandse inflatie hoger dan EurozoneDe Nederlandse inflatie in januari is met 1,9 procent gelijk gebleven aan die van december 2008. Dit ligt nog altijd een stuk hoger dan de inflatie in de gehele Eurozone, berekende Eurostat. Vooral de energieprijzen lieten de inflatie toenemen. Gas en elektriciteit waren in januari bijna 14 procent duurder dan een jaar eerder. Kleding had een verlagend effect op de inflatie. De prijzen van kleding lagen in januari 4,4 procent lager dan een jaar eerder.

De premies voor aanvullende ziektekostenverzekeringen waren in januari 5,9 procent hoger dan een jaar eerder. Deze premies worden één keer per jaar aangepast. Vorig jaar in januari bedroeg de stijging van de premies ruim 12 procent. Het tarief voor motorrijtuigenbelasting is in januari verhoogd. Motorrijtuigenbelasting was in januari ruim 12 procent hoger dan een jaar eerder.

De Nederlandse inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode is in januari gelijk gebleven op 1,7 procent. De inflatie van de eurozone is echter fors gedaald naar 1,1 procent en ligt duidelijk onder die van Nederland. In december bedroeg de inflatie van de eurozone nog 1,6 procent. De daling van de inflatie van de eurozone heeft te maken met lagere energieprijzen. In de meeste Europese landen werken veranderingen van de olieprijs sneller door in de energieprijzen dan in Nederland. (Bron: CBS)
 << Terug
Downloads
Om onze downloads te bekijken,
Klik hier >>

Zorgverzekeringen vergelijken
Lees meer >>
 
Design & realisatie: Van Suilichem Communicatie
Home Achtergrond en Visie Diensten Actueel Contact