Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon (0488) 42 81 04 info@schuilingadvies.eu
Home Achtergrond en visie Contact
Beleggers sparen nu lieverBeleggers die geld overhouden, zetten dat de komende tijd liever op een spaarrekening dan dat ze het naar de beurs brengen.Het percentage dat geld overhoudt en daarmee alleen spaart, is het afgelopen jaar gestegen van 27 naar 47%. Dat stelt de Postbank op basis van zijn maandelijkse onderzoek onder particuliere beleggers. 
„Kennelijk is een grote groep beleggers toch wat meer op zoek naar zekerheid”, zegt Arnout Bloys van Treslong, hoofd marketing beleggen van de Postbank. „Wij zien dat ook aan een grotere vraag naar garantieproducten.” Of de toegenomen populariteit van de spaarrekening ook te maken heeft met het grotere belang dat veel banken in verband met de kredietcrisis momenteel hechten aan spaargeld, kan hij niet aangeven.

Daartegenover staat dat slechts een op de vijf beleggers verwacht de komende drie maanden nieuw geld naar de beurs te brengen. Óndanks de door de Postbank al vaker gesignaleerde trend dat particuliere beleggers steeds professioneler te werk gaan en een langere tijdshorizon hanteren. Uit de jongste Beleggersbarometer van de bank komt naar voren dat die horizon gemiddeld 10,2 jaar bedraagt, afhankelijk van het doel waarvoor belegd wordt.

De Beleggersbarometer zelf daalde in maart licht, van 94 naar 92 punten – wat nog altijd duidt op relatief weinig vertrouwen onder de Nederlandse beleggers. „Het stabiliseert zich, maar wel op een laag niveau”, aldus Bloys van Treslong. Hij ziet wel een kentering: de groep die vindt dat de situatie de laatste drie maanden is verslechterd, is in maart gedaald van 54 naar 48%.

 

bron: de financiele telegraaf<< Terug
Downloads
Om onze downloads te bekijken,
Klik hier >>

Zorgverzekeringen vergelijken
Lees meer >>
 
Design & realisatie: Van Suilichem Communicatie
Home Achtergrond en Visie Diensten Actueel Contact